Cabine

Cabina cu aburi

  • Cabina cu aburi este o incintă hidroizolată, care este umplută cu aburi cu adaosuri de diferite arome şi la care se asigură ventilaţia.
  • Aburul este generat de un generator de aburi destinat acestui scop. În imagine : generator de aburi.
  • Cabină cu aburi asamblată la faţa locului.
    • pereţii laterali sunt confecţionaţi dintr-un material special termoizolant şi rezistent la sarcină, numit “WEDI”, care este hidroizolat cu un material termorezistent.
    • finisajul poate fi din: mozaic din sticlă, ceramică, marmură sau granit.
  • Cabină cu aburi asamblată din elemente prefabricate din acril.

Tepidarium

Tepidarium, este o sală caldă în care se găsesc bănci încălzite şi la care atât podeaua cât şi pereţii sunt incălziţi. Aici se află de obicei fie un mic bazin cu apă caldă, fie o minicascadă pentru a asigura gradul de umidificare corespunzător. În imagine: tepidarium cu minicascadă; tepidarium cu arteziană şi bănci incălzite.

Tepidarium.jpg

Generator de gheaţă

Este o instalaţie care poate produce câteva sute de kilograme de gheaţă zilnic. Instalatia este montata mascat in plafon, iar gheaţa produsa cade intr-o tava colectoare, iluminata in culori vii.

Frigidarium de tip A

Un bazin zidit sau confecţionat din acril, prevăzut cu izolaţie termică, astfel incât să se asigure pentru apa conţinută o temperatură sub 100C. Peretii bazinului sunt confecţionaţi din sticla securit cu un coeficient de izolare termică mare.
Generatorul de gheaţă produce 350 kg gheaţă zilnic şi este amplasat deasupra cabinei. O cantitate zilnică de 350 kg de gheaţă este colectată într-un rezervor, unde ajunge prin cădere liberă.

Frigidarium de tip B

Cabină izolată termic şi rezervor de apă, ambele zidite. Temperatura apei este sub 100°C.

a. Temperatura scăzută este realizată cu un agregat de răcire, printr-o suprafaţă metalică din inox, montată în plafon.
b. Calitatea aerului este menţinută cu un generator de oxigen (aer de munte).

Odorium, cabina cu arome

Este o cabina cu umiditatea si temperatura reglabile, în atmosfera căreia sunt vaporizate uleiuri volatile. Are un efect benefic asupra organismului, deoarece uleiurile aromate volatilizate ajung in organism prin inhalare si prin porii din piele, provocând relaxarea acestuia.