Beneficiile terapiei cu sare

Beneficiile generale ale terapiei cu sare uscată

Terapia cu sare uscată, cunoscută și sub denumirea de haloterapie, este benefică atât pentru adulți și copii, cât și pentru sportivi și animale. Natural și fără efecte secundare dăunătoare. Haloterapia are un efect excelent asupra stării de bine generale, deoarece:

• elimină toxicitatea respiratorie
• îmbunătățește funcția și aspectul pielii
• întărește sistemul imunitar

Contraindicațiile terapiei cu sare:
Terapia cu sare este sigură și eficientă în îngrijirea sănătății preventive și restaurative.
Terapia cu sare nu este recomandată pacienților cu boli infecțioase, febră, răni deschise, cancer, hipertensiune arterială severă, tulburări mentale și tuberculoză activă. Femeile însărcinate trebuie să consulte medicul înainte de a utiliza terapia cu sare.
Terapia cu sare nu este un tratament medical! Oricine are probleme grave de sănătate trebuie să solicite sfaturi și îngrijiri medicale adecvate.

Terapia cu sare uscată pentru caile respiratorii

Oamenii sunt expuși la poluanți zi de zi, boli transmise în aer, bacterii, alergeni și alte materiale iritante. Terapia cu sare este o metodă de curățire și detoxifiere a plămânilor și stimularea întregului corp, creșterea capacității plămânilor și creșterea absorbției de oxigen. Pentru cei care folosesc terapia cu sare regulată, este o modalitate excelentă de a-i ajuta să respire și să-și îmbunătățească calitatea vieții.

Igiena pulmonară și respiratorie

Un plămân sănătos și un sistem respirator curat sunt esențiale pentru vitalitate, energie și longevitate.

Un adult face 12 până la 15 respirații pe minut, iar copiii mici aproximativ 20 până la 30 de respirații pe minut. Principala funcție a plămânilor este de a elibera oxigen la nivelul globulelor roșii și de a scăpa de CO2 în organism. În plus, sistemul nostru respirator acționează ca un mecanism de apărare foarte important, deoarece:

• filtrează aerul de contaminanți și materii străine
• reglează pH-ul sângelui reglând nivelul de CO2
• ajută la controlul tensiunii arteriale

Sarea uscată îmbunătățește sistemul respirator

Cercetările științifice au arătat că particulele de sare uscată inhalate au proprietăți bactericide, hidrofile și antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și la extinderea pasajelor căilor respiratorii. De asemenea ele accelerarează transportul de mucus și contribuie la eliminarea gudronului rezidual și alergeni străini. Un sistem respirator curat are ca rezultat natural un aport mai mare de oxigen, o energie crescută și un sistem imunitar mai bun.

Sarea uscată este super absorbantă și acționează ca un burete, atrăgând substanțe străine prin căile respiratorii. Putem face o analogie cu o periuță de dinți care curăță sistemul respirator prin eliminarea acumulării de elemente străine care provoacă diverse afecțiuni și afecțiuni respiratorii. Un plămân sănătos este un plămân curat!

Afectiuni respiratorii care se pot îmbunătăți

Majoritatea persoanelor care utilizează terapia cu sare săptămânal se pot bucura de ușurare de diverse afecțiuni respiratorii, cum ar fi:

• alergie
• astm
• bronșită
• BPOC
• sinuzita
• infectii ale urechii
• fibroza chistică
• tuse din cauza fumatului

Pentru bolile respiratorii, concentrațiile scăzute, administrarea treptată a sării uscate și consistența tratamentelor sunt esențiale pentru rezultatele de succes.
Din punct de vedere general al igienei respiratorii, utilizarea unei instalații locale de terapie cu sare o dată sau de două ori pe săptămână crește capacitatea pulmonară, crește sistemul imunitar, reduce stresul și promovează un somn mai bun.
Alege un dispozitiv și începe terapia cu sare astăzi!

Terapia cu sare uscată pentru funcția și aspectul pielii

Pielea noastră este un organ foarte complex și inteligent, cu multe funcții importante. Este cel mai mare organ și, la fel ca sistemul respirator, joacă un rol important în protejarea organismului împotriva bacteriilor, virusurilor și altor microbi. De asemenea, evacuează substanțe toxice, reglează temperatura și previne deshidratarea controlând nivelul de transpirație. Conține receptori senzoriali care simt durerea, senzația și presiunea.

Cum terapia cu sare uscată îmbunătățește funcția și aspectul pielii

Cercetările științifice au confirmat faptul că microparticulele de sare au un efect benefic asupra sistemului vascular (stratul protector al pielii) și a părului, oferind efecte de vindecare și cosmetice. Aceasta crește activitatea canalelor ionice ale celulelor pielii și activează activitatea electrofiziologică care determină proprietățile protectoare ale pielii. Sarea asigură normalizarea pH-ului și induce procese de reparație și regenerare în derm, crește rigiditatea pielii, stimulează creșterea și îmbunătățește sănătatea părului. Sarea uscată afectează microcirculația pielii, promovează activitatea membranei celulare utilizate în dermatologie și cosmetologie și crește eficacitatea acestora.

Un tratament regulat și consistent cu sare uscată poate ajuta persoanele cu următoarele afecțiuni ale pielii:

• psoriazis
• mâncărime
• eczemă
• pielea uscată și plină
• acnee
• eritem
• rozacee
• îmbătrânirea pielii
• dermatită

În cazul bolilor de piele, concentrația ridicată și administrarea agresivă a sării uscate, precum și consecvența sesiunilor sunt elemente cheie pentru rezultate de succes.

De ce terapia cu sare uscată pentru îngrijirea pielii?

Calitatea și aspectul estetic al pielii joacă un rol important, are o influență importantă asupra modului în care ceilalți ne privesc, ceea ce poate avea un impact emoțional asupra modului în care ne simțim. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră este primul organ care arată efectele timpului și vieții. Terapia cu sare uscată este o soluție excelentă pentru îmbunătățirea calității și aspectului general al pielii. O piele sănătoasă și radiantă la orice vârstă este frumoasă.
Haloterapia regulată poate fi un important instrument pentru promovarea unui proces de îmbătrânire sănătoasă a pielii.

Facebook
Twitter
LinkedIn